FAQ

1. IK HEB EEN VOORWERP VERLOREN

A: Log in en zet jouw gekoppelde voorwerp op ‘verloren’. Zo is het itemlost team op de hoogte en helpen wij jou maximaal door mee te zoeken op verschillende platforms.

Mijn voorwerp is nog niet gemeld…

Is jouw verloren voorwerp nog niet gevonden? Houd je mail dan goed in de gaten. Wanneer een eerlijke vinder zich meldt, ben jij de eerste die hier een melding van krijgt. 80% van de vinders zijn de eerlijke vinders en zijn bereid jouw voorwerp terug te geven.

Q: Ik heb een vraag over mijn gekoppelde voorwerp op itemlost.

A: Mail ons gerust en wij helpen! Info@itemlost.com

A: De eerlijke vinder kan alleen in contact komen met de rechtmatige eigenaar. De unieke code op een itemlost product is alleen gekoppeld aan jouw account. Controlekenmerken kunnen wel gevraagd worden. Beschrijf daarom jouw voorwerp zo gedetailleerd mogelijk. Controlekenmerken zijn kenmerken die alleen de eigenaar van het voorwerp kent en die de vinder kan zien.

LET OP:

Geef nooit jouw BSN nummer.
Geef nooit jouw adres, met name als het om verloren sleutels gaat.

A: Het duurt ongeveer 1 tot 3 werkdagen voordat een eerlijke vinder een melding maakt van het gevonden voorwerp. Wanneer er eenmaal contact is, kan je een bericht in de anonieme chat achterlaten. De vinder ontvangt de meldingen dan in zijn mailbox. Met de anonieme chat van itemlost is communiceren zeer toegankelijk.

2. MIJN VERLOREN VOORWERP TERUG KRIJGEN

A: Zodra de eerlijke vinder een melding heeft gemaakt via het Itemlost systeem, krijgt de rechtmatige eigenaar een e-mail. Er wordt een button in de e-mail weergegeven met ‘reageer hierboven’. Zo kan je via de mail contacten met de eerlijke vinder. Wanneer je inlogt op Itemlost kan je ook verder praten in de anonieme chat.
Afhankelijk van de eerlijke vinder kan je jouw voorwerp ophalen of laten bezorgen d.m.v. een koeriersdienst.

A: Zodra de eerlijke vinder een melding heeft gemaakt via het itemlost systeem, krijgt de rechtmatige eigenaar een e-mail . Er wordt een button in de e-mail weergegeven met ‘reageer hierboven’. Zo kan je via de mail contacten met de eerlijke vinder. Wanneer je inlogt op itemlost kan je ook verder praten in de anonieme chat.
Afhankelijk van de eerlijke vinder kan je jouw voorwerp ophalen of laten bezorgen d.m.v. een koeriersdienst.

3. IK HEB EEN VOORWERP MET EEN ITEMLOSTPRODUCT GEVONDEN

A: Wanneer een itemlost product bevestigd is aan een gevonden voorwerp, kan je dit melden op de website van itemlost. Jij komt dan zelf in contact met de rechtmatige eigenaar. Zelfs zonder account kan je in contact komen met de rechtmatige eigenaar. Laat je e-mail en unieke code achter en de rechtmatige eigenaar ontvangt een melding.

LET OP:

Jouw e-mail is voorzien van encryptie. (De ontvanger kan jouw e-mail adres niet zien)

A: Zodra een eerlijke vinder de unieke code van het voorwerp meldt, ontvangt de rechtmatige eigenaar een melding per e-mail. Deze heeft vervolgens de keuze om via de e-mail of via de anonieme chat te reageren. De eerlijke vinder blijft de berichten ontvangen in zijn e-mail. Wil je als eerlijke vinder gebruik maken van de anonieme chat in itemlost, dan moet je een account aanmaken.

A: Klik op inloggen om naar de login pagina te gaan, vervolgens kan je onderaan op de knop “Wachtwoord vergeten” klikken. Je zult een e-mail bericht ontvangen, waar je vervolgens jouw wachtwoord kan herstellen.

LET OP:

De link om jouw wachtwoord te herstellen zal na 30 minuten verlopen om de veiligheid van itemlost te waarborgen.

4. WET EN REGELGEVING

A: Wil je alle details van de wet weten. Neem dan gerust contact op via: info@itemlost.com.

A: Wettelijk gezien ben je in Nederland verplicht een gevonden voorwerp openbaar te maken als je iets hebt gevonden. Wanneer het voorwerp gekoppeld is met een itemlost product, kan je simpel en snel contact zoeken met de rechtmatige eigenaar.